Tabouleh
Grønsager | Salat | Tilbehør | Vegetarisk

Tabouleh

29. januar 2018

Tabouleh salat til frokost eller til din krydret mellemøstlige mad.

Denne salat siges at stamme fra Libanon og Syrien, men den findes de fleste steder i mellemøsten. Nogle steder benytter man couscous (nordafrikanske) mens andre steder benytter man bulgur. Jeg foretrækker personligt den bredbladet persille som min hovedingrediens. Det betyder at min salat vil være overvejende grøn, mens andre foretrækker couscous eller bulgur som deres hovedingrediens. Hvorom alting er, så skal alle grøntsager være super finthakket. De grøntsager jeg har listet her, indgår i min grundopskrift på en Tabouleh, men du kan sagtens komme andre grøntsager i hvid du ønsker det. Andre muligheder kunne være rød og grøn peberfrugt, courgetter, agurk osv. Bliv inspireret og prøv også min blomkåls couscous 🙂

Server denne salat til falafel eller lam. Jeg benytter den gerne i et pitabrød med falafel og hjemmelavet humus og chili.

2 dl bulgur eller couscous
1 finthakket rødløg
1 bundt finthakket bredbladet persille
1 bundt finthakket mynte
1 bundt finthakket korriander
1 tynd agurk finthakket
4 modne tomater finthakkes.
1 citron
½ – 1 dl. god jomfru olivenolie
salt

Tilbered bulgur eller couscous efter anvisningen på pakken, og lad det køle af inden du vender det sammen med resten af ingredienserne. Finthak alle grøntsagerne. Vend alle grøntsager og bulgur/couscous sammen. Smag til med saften af en citron, olivenolie og salt.