Fisk | Forret | Skaldyr | Suppe | Vegetarisk

Muslingesuppe

23. oktober 2017

Jeg elsker Muslingesuppe

Muslinger kan jeg ikke få nok af. De kan spises hele året rundt, og så kan de tilberedes på mange forskellige spændende måder. De er nemme at tilberede og ofte er tilberedningstiden til at overskue.  Brug denne muslingesuppe som en lun lille forret eller en lækker hovedret. Mængden opgjort i denne opskrift er egnet til en forret. Skru op for mængden hvis du ønsker at servere den som hovedret. Server evt. pomfrit og lækkert groft surdejsbrød til hovedretten.

Muslinger er sund spise

Arkæologiske udgravninger af f.eks. køkkenmøddinger har vist, at mennesket har spist muslinger i tusindvis af år og muslinger er stadig en vigtig fødevare på verdensplan den dag i dag.
Muslinger indeholder mange vigtige næringsstoffer og anses normalt for en sund fødevare. Af vigtige næringsstoffer kan nævnes selen, zink, B12, folat og ikke mindst omega-3 fedtsyre, som er essentielle for os.

Anbefalinger til menu

Mit forslag vil være at lave en menu baseret på fisk og skaldyr. Opskrifterne til denne menu finder du her på OpskriftsGuide, da de blev afprøvet på et par venner. Jeg serverede først en let og frisk forret, Tun Tatar. Herefter serverede jeg denne lune Muslingesuppe. Til hovedret fik gæsterne Spaghetti Vongole.

Opskriften

2 personer

1 kg blåmuslinger
½ løg
1 fed hvidløg
Olie til stegning
1 glas hvidvin
8 safrantråde
1 dl piskefløde
2½ dl fiskefond
10 g smør
1 fennikel

Fremgangsmåde

Rens blåmuslingerne og smid de åbne muslinger som ikke lukker sig ud. Hak løg og hvidløg og steg dem i lidt olie i et par minutter. Hæld blåmuslinger og hvidvin op i gryden og læg låg på. Damp i ca. 5 minutter til blåmuslingerne åbnet sig. Lad blåmuslingerne køle af så du kan pille dem ud af skallen, gem et par stykker til pynt. Sigt væden gennem et forstykke om kom væden over i en ren gryde. Hæld fiskefond, safran, og fløde i og bring det til simring. Lad det simre i cirka 5 minutter. Halvér fenniklen og skær dem i tynde skiver og steg i smør på en pande i  ca 5 minutter. Tag suppegryden af varmen og tilsæt de pillede muslinger og fennikel. Anret i skåle sammen med muslinger i skal og pynt af med dild. Servér med godt brød.

På billedet har jeg også dryppet lidt krydder olie i. Den er lavet på olivenolie og de krydderurter du har til rådighed. Jeg brugte toppen af fennikel, bredbladet persille og dild.

Alle fiskehandlere har blåmuslinger som standard. Hvis du ønsker økologiske muslinger, så er det også muligt. Læs om Erling Pedersen’s økologiske muslinger her.

Skriv et svar