Grovbrød
Bageværk | Brød

Grovbrød

6. november 2023

Jeg elsker tanken om at bage fantastiske brød med min egen 20 år gammel surdej. Men jeg bryder mig ikke om lugten af surdejen, og jeg har slet ikke tålmodighed til at gå og passe og pleje en hver dag. Så min mission er at finde opskrifter på brød, som jeg kan lave nemt og hurtigt, og som smager fantastisk! 😊

Der kan være rigtig mange penge at spare på at lave sit eget hjemmelavet brød, specielt hvis der spises en del brød hjemme hos dig. Derudover slipper du for unødvendige tilsætningsstoffer og kan styre ingredienserne helt selv.

Brødet er æltefrit, hvilket i min optik kun gør det endnu mere attraktivt. Der går ikke mange ingredienser til brødet, og du har ikke brug for en masse fancy udstyr eller planlægning. Du kan lave dejen om morgenen, og bage om aftenen, eller omvendt. Denne ældefrie opskrift på grovbrød er meget enkel og giver to store saftige brød.

Opskriften er uden kerner, men tilsæt det du ønsker. Du kan justere lidt på mængden af havregryn i stedet. Du kan også vælge at skifte hvedemel ud med mere spelt mel. Hvis brødet skal stå mere end 10 – 12 timer, så brug iskoldt vand i stedet for rumtemperatur. 

Til 2 brød skal du bruge:

450 g hvedemel
300 g speltmel
250 g havregryn
1 tsk tørgær
2 tsk salt
1 Liter rumtemperatur vand

Rør alle ingredienser sammen i en skål. Sørg for at rør alt melen ud. Hæld dejen op i to forme. Jeg bruger to forme af 1.5 l. Lad dem stå på køkkenbordet i 10 – 12 timer. Bag brødet i varmluft ovn på 220 grader i 40-45 mig. Lad brødet køle helt af inden du skære det. Velbekommen.