Chiliolie
Dip | Dressing | Tilbehør | Vegetarisk

Chiliolie

20. april 2023

Chiliolie bruger jeg rigtig tit, det kan bruges på så mange forskellige ting så som, på et stykke ristet brød med avokado og stegt aubergine, steget ris, eller nudelsupper etc. Så det sker også at jeg løber tør. Chiliolier kan være ret dyre, så hvorfor ikke lave dem selv? Det tager et minimum af tid og ingredienser, så prøv selv. Med denne opskrift får du ca. 5 dl olie. Olien bør du opbevare i et lufttæt rent glas.

Ingredienser:

3 dl neutral olie
1.5 tyndt skåret skarlotteløg
8 tyndt skåret store fed hvidløg
2.5 dl knust chili peber eller flager
1 kanel stang
1 spiseskefuld Ahornsirup
1 spiseskefuld tamari eller soy sauce
2 teskefuld revet eller finthakket ingefærd
½ teske salt

Kom skarlotteløg, hvidløg og olie i en gryde og og bring det op og koge. Kog i 7 min eller fortsæt med at kog olien indtil løgene begynder at tage farve. Mens det koger, kom resten af ingredienserne op i en skål der kan tåle varme. Når løgene er ved at tage lidt farve, hæld den varme olie over ingredienserne i skålen. Lad det stå og køle lidt, men sørg for at olien dækker ingredienserne når du kommer chiliolien på glas. Sørg for at glassene er lufttætte.

Olien kan holde sig i et par måneder, så længe du sørge for en god hygiejne.