Hovedret | Lam

Påskelam

3. juli 2017

Påskelam: udbenet og snøret. Vægt 1200 gram er nok til 9 personer. Godt med hvidløg og salt på toppen i ovnen i ca. 1½ time ved 180 grader, til den var 60 grader indeni. Lad den trække til den når 65 grader, som svarer til rosa stegt. Under stegningen placer en bradepande med rødvin, laurbærblade, suppeurter (gulerødder, løg etc.), sort peber og lidt vand under lammet. Dette giver en dejlig sky, som sigtes, skummet for fedt og jævnet til sauce.

Serveres med smørdampede gulerødder vendt i revet citronskal, hakket skalotteløg og persille. Smørdampning foregår ved at smelte en klat smør i en gryde, hælde gulerødder ned i den og lægge låg på. Efter 10-25 minutter ved svag varme er de klar og kan flækkes eller serveres som de er.

Mos af jordskokker, kartofler, selleri og selvfølgelig godt med smør og lidt mælk.

Smid en gang skalotteløg ind til lammet med skal på og det hele. Efter ca. 15 minutter er de dejlig bløde og og kan halveres og pilles.

 

Skriv et svar