Grønsager | Hovedret

Falafel (Luksusversion)

28. juni 2017

Prøv min luksus opskrift på Falafel

Denne opskrift er min luksus opskrift på falafel. Den indeholder en del krydderier, som alle er med til at give den helt unikke og specielle smag som jeg holder af. Du skal starte dagen før du ønsker at servere disse sprøde falafler, da de tørrede kikærter skal ligge i blød i mindst 8 timer.  Der bliver ca. 50 stk. ud af denne portion.

Ingredienser:

500 g tørret kikærter
150 g. forårsløg
10 g. hvidløg
25 g. frisk bredblad persille
25 g. frisk mynte
35 g. frisk koriander
2 g. cayennepeber
5 g. spidskommen
5 g. stødt koriander
5 g. salt

Kikærterne skylles og lægges i blød med rigeligt vand i 8-10 timer. Hak/blend alle ingredienserne til en masse. Kikærterne skal være så fint hakkede som størrelsen på groft salt. Farsen kan med fordel laves dagen før og hvile i køleskabet. Form kugler i hånden ved at presse farsen sammen og steg dem i en olie (friture) som ikke har nogen smag (ikke oliven olie), til de er brune og sprøde.

Skriv et svar