Grønsager | Hovedret

Falafel (Hurtige)

28. juni 2017

Min hurtig falafel på den nemme måde.

Her er min “hurtige” opskrift på falafel. Når jeg skriver at den er hurtig, så det fordi den er hurtig og nem at lave, der er ikke mange ingredienser der skal indkøbes. Du skal dog sørge for at lægge de tørrede kikærter i blød dagen før, da de skal ligge minimum 8 timer i blød.  Ønsker du en forfinet version af falafel, så se min opskrift på “Falafel (Luksusversion)“.

Denne opskrift giver cirka 30 stk.

Ingredienser:
500 g kikærter
1 løg
1 tsk. bagepulver
½ tsk. spidskommen
1 bundt finthakket koriander
1-2 chilifrugter (kan undlades, evt. erstattes af cayennepeber)

Kikærterne lægges i blød i mindst 6 timer. Skyl dem grundigt, før du hakker dem i din lyn hakker sammen med løget. Kom derefter resten af ingredienserne i og bland godt sammen. Farsen skal hvile i 4 timer. Form dem til små runde kugler, som du også kan trykke lidt fladere. Frituresteg.

Tips:
Massen skal være fin, hvis du ikke kan få det i lyn hakkerne, så held den hakkede masse op i en skål og brug din stavblender.

Skriv et svar