Grønsager | Hovedret | Salat | Vegetarisk

Falafel (dåsekikærter)

28. juni 2017

(12 stk.)

Ingredienser:
1 dåse kikærter
1 løg
1 fed hvidløg
1 bundt persille (bredbladet)
1 tsk stødt koriander
1 tsk spidskommen
1 tsk salt
1 nip peber
1 æg
3 spsk rasp
0,5 dl olivenolie

Skyl kikærterne og lad dryppe af i en sigte. Hak løg og hvidløg. Bland kikærter, løg, hvidløg og persille i en skål. Bland salt, peber, spidskommen og stødt koriander i. Blend ingredienserne med en stavblender eller foodprocessor. Hæld ægget i et glas og pisk sammen. Hæld cirka halvdelen i falafel-dejen. Tilsæt rasp og bland sammen.
Form 12 kugler og læg på et bagepapir. Pensl kuglerne med olie og bag dem ovnen på 200 grader i cirka 30 minutter. Vend din falafel efter 10 og 20 minutter og pensl med lidt ekstra olie så de bliver sprøde. Falafel spises sammen med frisk salat, tomat, agurk og rødløg, hjemmelavet chilidip, og yoghurtdressing – eller som tilbehør til en lækker salat.

Skriv et svar