Hovedret | Svinekød

Porchetta på grillen

21. oktober 2017

Ingredienser
Svineslag eller side ca. 2 kg.
6 fed hvidløg
1 stort bundt persille
1 stort bundt mynte
Skallen fra 2 citroner

Jeg var i sommerhus oppe ved Odsherred og købte min svineside hos Nr. Asmindrup Slagterhus, som er et slagtehuset som bygger på gamle traditioner såsom hjemmelavet pålæg, spegepølser, grillpølser og pandepølser. Jeg fik slagteren til at klargøre svinesiden så der var en lomme til krydderurterne.

Alle krydderurterne hakkes fint sammen med hvidløgene og citronskallen. Fordel blandingen ud i lommen og luk til. Rul siden stramt sammen og bind sammen med snørre.
Jeg anvendte en Webergrill med spyd og motor. Sørg for at steg Porchettaen på indirekte varme og have en drypbakke midt i grillen. Stegetiden er på ca. 3½ time. Jeg tilføjede lidt briketter undervejs for at sikre mig at der var en konstant varme på. Når Porchettaen er stegt, skal den hvile i min. 20 min før den skæres ud.

Porchette går fantastisk sammen med coleslaw salat og sennep, serveret i en nybagt bolle. Alternativt kan du servere den sammen med råstegte kartofler og en god salat.

 

Skriv et svar