suppe, oksehalesuppe, vintersuppe
Hovedret | Oksekød | Suppe

Oksehalesuppe

9. oktober 2017

Ingredienser:
1 oksehale delt i alle ledene. få evt. slagteren til at gøre det for dig.
3 spsk. olivenolie
1 porre, halveret
2 gulerødder
1 – 2 stængler bladselleri
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. tomatpure
1 tsk. paprika
2 stilke frisk timian eller 2 tsk. tørret
3 stilke frisk persille
2 laurbærblade
½ tsk peberkorn
2 dl rødvin
vand til det dækker

Til serveringen:
Brug de grøntsager du har som f.eks gulerødder, porre, selleri, svampe, forårsløg ol. Skær dem i små terne og lade dem simre i suppen i 10 min før serveringen.

Skær fedt af oksehalerne og tør dem køkkenrulle eller et rent viskestykke. Brun oksehalestykkerne på alle sider i olie. Kom alle grøntsagerne samt tomatpure i gryden og sauter det sammen med halerne i et minuts tid. Tilsæt de resterende ingredienser og lad retten simre under låg i 3 – 4 timer. Skum løbende suppen af.

Når kødet er helt mørt, sigtes suppen gennem en fintmasket sigte. Alle grøntsager kasseres.

Hvis man har god tid og ønsker en helt klar suppe, så kør suppen gennem et viskestykke to gange, herefter stil suppen på køl i en beholder til dagen efter. Herefter er det nemt at fjerne det fedt der ligger sig på toppen af suppen. Gem lidt at oksefedtet, og kom det tilbage i suppen når den opvarmes før servering. Det give en rigtig god smag.

Før servering
Varm suppen op i en gryde sammen med lidt af oksefedtet. Kog den godt igennem og tilsæt grøntsager i tern 10 før servering. Smag suppen til med evt. æbleeddike, sukker, salt og peber. Anret ved at kom et stykke oksehale midt på tallerken og hæld suppen over. Pynt evt. af med frisk hakket persille og server et godt stykke surdejsbrød til.

Skriv et svar