Hovedret | Skaldyr | Suppe | Svinekød

Suppe med svinekød, nudler og rejer

15. oktober 2017

Denne supper tager ikke lang tid at lave, og man kan ændre den som man har lyst til. På billedet brugte jeg kylling i stedet for svinekød, jeg brugte to slags svampe jeg havde tilovers, så brug det du har i dit køleskab. Hvis suppen ikke skal serveres til børn, så hak en halv rød chili og kom den med ned i suppen.

4 – 6 personer

Ingredienser:
350 g svinekorteletter eller skinkefilet.
300 g tigerrejer uden hoved
150 g nudler
1 spsk. neutral olie
2 tsk. sesamolie
4 skarlotteløg eller et almindelig løg i skiver
1 spsk. frisk ingefær i tynde skiver
1 fed hvidløg knust
1 tsk. sukker
1½ liter hønseboullion
2 limeblade
3 spsk. fiskesovs
saften fra en ½ lime

Til garnering
sukkerærter skåret på langs
forårsløg
frisk korriander

Gør alle ingredienserne klar. Snit og hak grøntsagerne og kom hver ingrediens i sin egen skål. Skær kødet ved først at fjerne alt det fedt du kan, og skær kødet i fine skiver. Smid eventuelt kødet i fryseren i 30 min, på den måde bliver kødet mere fast og nemmere at skære i tynde skiver.  Kog nudlerene efter anvisningen på pakken.

Når alle ingredienserne er klar kan du begynde på suppen.

Forvarm en wok. Tilsæt olierne, og når olien er varm, tilsæt løg. Lynsteg dem i 3 – 4 minutter til de er begyndt at tage farve. Tag dem op og sæt dem til side.
Kom ingefær, hvidløg, sukker, og hønsebouillon i wokken, og lad det simre. Tilsæt limeblade, fiskesovs og limesaft. Tilsæt svinekødet og lad det simre i 15 min.
Tilsæt rejer og nudler samt sukkerærter og forårsløg (nederste hvide i hele stykker, gem den grønne top til serveringen).
Server suppen og pynt af med finthakket forårsløgstoppe og koriander.

Skriv et svar