Bageværk | Dessert | Frugt

Hindbærtærte

2. juli 2017

Dej:
240 g. smør
180 g. flormelis
4 g. salt
60 g. blendede mandler
100 g. æg
120 g. Tipo 55 mel
350 g. Tipo 55 mel

Gør smørret blødt og vend flormelis, æg og 120 g. af melet i. Du må IKKE piske. Når det hele er vendt godt sammen, tilsættes resten af melet en lille smule ad gangen. Lad dejen hvile natten over i køleskabet. Tryk dejen ud i en tærteform og bag den ved 180 grader i 20 min.

Konditorcreme:
1 l. mælk
250 g. sukker
75 g. mel
35 g. majsmel.
120 g. æggeblommer
1 vaniljestang

Lad mælken simre let med vaniljestangen – pas på ikke at brænde mælken. Miks æg og sukker grundigt og tilsæt så mel evt. gennem en sigte. Må ikke klumpe. Hæld den let afkølede vanilje-mælk ned i æggemassen og rør det grundigt sammen. Hæld den så tilbage i panden og kog ved medium varme, indtil cremen bliver tyk. Hæld den ned i tærtebunden, og lad den sætte sig. Ca. tre-fire timer i køleskab. Pynt med flødeskum og friske hindbær og drys med flormelis.

Denne opskrift er fra Ekstrabladet den 27 Juli 2012 i en artikel om Nikolaos Strangas, 36 år, fra Athen, Grækenland. Har bl.a. været dessertkok på Michelin-restaurant Era Ora. Har i dag den eksklusive kage- og dessertbutik Nikolaos Strangas Cakeaway i København. (http://strangas.dk/)

Skriv et svar