Hovedret | Oksekød

Helstegt Oksemørbrad

2. juli 2017

1 Hel Oksemørbrad
Olie
Groft salt
Peber

Pudse kødet fri for hinder evt. fedt må gerne blive på, da det giver god smag. Oksemørbraden pensles i olie, indgnides i salt og peber i et jævnt lag og lægges i et fad eller dyb bradepande. Fadet stilles i en forvarmet ovn ved 250 grader, hvor stegen skal være 15 min. for at ”svitse” stegen. Efterfølgende skrues ned til 160 grader og lågen åbnes kortvarigt for at få den varme luft ud, samt for at tilsætte vand til stegen – brug helst stålfade eller andet, som ikke risikerer at flække, når der tilsættes vand. Oksemørbraden skal nu have yderligere 15 min., hvorefter den tages ud og pakkes ind i rigeligt sølvpapir. Oksemørbraden skal nu hvile i 15 min, hvorefter den er klar til at blive skåret og serveret.

Tip: Oksemørbrad smager godt med hvidløg, som presses/hakkes og lægges i olien, hvor den får lov at trække min. nogle timer gerne et døgn, før den pensles på stegen.

Oksemørbrad varierer i størrelse, og jeg anbefaler derfor brug af stegetermometer for præcis stegetid. Stegetermometeret skal måle i midten af kødet på det tykkeste sted. En oksemørbrad skal have følgende temperatur: 60 grader – rød, 62 grader – rosa og 68 grader let rosa til gennemstegt. En oksemørbrad skal ud af ovnen og hvile ca. 4 grader før den ønskede temperatur, da oksemørbrad og kød generelt ”steger” videre, mens det hviler.

 

 

Skriv et svar