Hovedret | Svinekød

Flæskesteg

2. juli 2017

(8 personer)

Ingredienser:
3 kg nakkekam
3 spsk. groft salt
3 laurbærblade

Tilberedning:
Læg stegen med sværen ned af i en bradepande, og tilsæt så meget vand at det dækker sværen. Brug så lille en bradepande som muligt, så bliver skyen bedst. Lad stegen stå i ovnen ved 175 grader i ½ time. Tag stegen ud af ovnen og rids sværen helt ned til kødet med ½ cm’s mellemrum – men undgå at ridse i selve kødet. Drys sværen med groft salt. Sørg for at få salt ned mellem hver svær.

Sæt bradepanden med stegen i den nederste del ovnen. Fortsæt på 175 grader og lad stegen stå i 1½ til 2 timer. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 75 grader. Hæld skyen fra stegen, så den kan bruges til sovs og sæt stegen tilbage i oven ved 275 grader eller grill. Hold øje med at stegens svær bliver god. Saltet får sværen til at boble op.

Dagen efter:

Gem rødkålen fra dagen før, og du har ingredienserne til det perfekte stykke smørrebrød.

Skriv et svar