Hovedret | Vegetarisk

Fish & Chips

2. juli 2017

En tur i sommerhuset på Sj. Odden, forbi Odden fisk, fik jeg lyst til at lave den traditionelle Fish & Chips (snød lidt med chips, ikke så hjemmelavet).
Til de dybstegt fisk kan du bruge filet af kuller, kulmulie, lange eller torsk. Jeg valgte to store stykker kulmule på cirka 1 kg. tilsammen. Salt fisken i ca. 20 min (i køleskab) inden tilberedning. Før du vender dine fiskestykker i dejen, skal de vendes i mel. Steg stykkerne til de har opnået en mørk gylden farve. Fisk skal ikke stege så længe. Dejen skal have samme konsistens som tyk maling. Dybsteg fisken i neutral olie som solsikke, raps eller vindruekerneolie.

(4 personer)

ca. 1/2 tsk. salt
1/2 dl kærnemælk
1 æggeblomme
1 spsk olivenolie
8 spsk hvedemel
vand
7 – 800 gram fisk

Skriv et svar