Grønsager | Hovedret | Indisk | Vegetarisk

Dahl (røde linser)

31. januar 2023

Dahl (også kendt som Dal, Daal eller Dhal) i alle deres variationer, er en basisret i den indiske kost. Selve udtrykket refererer til tørrede bælgfrugter, herunder linser, bønner og ærter.

Dahl bruges også til at beskrive en ret i sig selv, den indeholder typisk en slags tørrede bælgfrugt, der blev kogt i en tomatsauce, hvilket efterlader en tyk gryderet sprængfyldt med indiske smage.

Det indiske køkken har forskellige typer retter, der alle omtales som “Dahl”. Masoor Dal henviser til røde linser, Moong Dal til gule spaltede linser eller Chana Dal til tørrede kikærter for eksempel.

Denne nemme røde linse dahl med kokosmælk er comfort food. Det kræver kun én gryde, et par simple ingredienser og er klar på 30 minutter. Serveret med ris og/eller naan brød. Det er det den perfekte sunde middagsmulighed, når du mangler tid.

Ingredienser

1 stort stykke revet ingefær
4 fed hvidløg
1/2 spsk. karry
1/2 spsk spidskommen
1/2 spsk koriander
1/2 spsk chiliflager

Svitses i olie, må ikke brænde på
“Hvis retten skal være kraftig i smag, så brug 1 spsk krydderier i stedet for 1/2”.

Tilsæt 3 dl grøntsagsfond
2 dåser flået tomater
4 dl røde linser
Salt

Kog i 15 min, hvil i 30 min under låg.

Server en skøn Radish sammen med din Dahl, det er nemt nemt:
Skræld en hel 1 hel agurk og skær den i små firkanter. Hak et bundt frisk mynte. Bland det hele med græsk yougurt, og pres et fed hvidløg i. Rør det sammen, stil på køl og server det oven på din Dahl.