Hovedret | Kalvekød

Sprængt kalvebryst

3. juli 2017

Kalvespidsbryst: Beregn ca. 300 gram kød pr. mand. Man kan godt nøjes med at koge sit spidsbryst i 2-3 timer, hvis man ikke har så meget tid.
Hvis man har god tid og er lidt forudseende kan man sprænge det et par dage i forvejen.

Kalvespidsbrystet koges i en gryde med godt med vand og suppeurter (gulerod, selleri, porre, løg, hvidløg, timian, laurbærblade og hel sort peber).
Når gryden er kommet i kog skrues der helt ned, og kødet får lov at stå og hygge sig i 4 timer til det er mørt. Lad det gerne køle lidt af i lagen.

Kalvebrystet tages op og placeres i et fad, hvor det kan blive holdt lun. Hæld lidt af suppen over og sigt resten. Kassér suppeurterne. Kog suppen ind til det halve, tag ½ liter fra til saucen og gem resten til anden dejlig mad, der kræver fond.

Tilbehør:
Peberrodssauce

Grøntsager: Damp dine yndlings sæson grøntsager ved svag varme i en gryde med lidt smør og salt i bunden og låg på. Gulerødder, jordskokker og persillerødder skal have 15-20 minutter på denne måde, porrer og spidskål 5-10 minutter, ærter og grønne asparges blot et par minutter. Vend grøntsagerne med godt med plukket dild og/eller hakket persille.

Kartofler: gerne nye danske eller ovnristede kartofler (Halverede kartofler bagt i ½ time med salt, olie og hvidløg i en 200 grader varm ovn).

Tip: Kalvespidsbrystet kan også bare spises koldt eller varmt med ris og peberrodssauce. I stedet for peberrod kan saucen smages til med sennep eller krydderurter.

 

Skriv et svar