Hovedret | Lam

Lammekølle

2. juli 2017

Ingredienser:
1 hel lammekølle med eller uden ben
Olie
3 store fed hvidløg
Groft salt
Peber

Hvidløgene presses eller hakkes fint og puttes i olien, som helst skal trække 1 døgn. Hinder skæres fra lammekøllen, men fedt efterlades på stegen til at give smag. Stegen pensles med olien og indgnides i salt og peber. Herefter lægges lammekøllen i et fad eller evt. en bradepande og stilles i en forvarmet ovn på 250 grader, hvor der brunes i 15 min. Herefter sænkes temperaturen til 160 grader og vand tilsættes. Pas på hvis du anvender lerfade, da disse nemt flækker. Herefter skal lammekøllen have 30 min. per kg., hvis den er uden ben og 45 min per kg., hvis det er med ben. Efter dette tages stegen ud, pakkes ind i sølvpapir og hviler i 15 min., hvorefter den er klar til servering.

Det er en god idé at anvende stegetermometer, for at ramme den helt rigtige kernetemperatur, som er 68 og 72 grader for henholdsvis rosa og gennemstegt kød. Lammekøllen skal ud af ovnen og hvile, når den er 3 grader under denne temperatur.

Tip: Lammekølle kan krydres ekstra ved at putte små stykker hvidløg og persille ind i lommer under kødets overflade forud for stegningen.

 

Skriv et svar