Hovedret | Oksekød | Svinekød

Forloren hare

2. juli 2017

Tilbehør:
100 g kogte kartofler
250 g hakket svinekød
250 g hakket oksekød
1 æg
1-2 skalotteløg
1 tsk. salt
1/4 tsk. peber
1 dl bouillon
1 spsk. rasp
6 tynde skiver bacon4
dl bouillon

Jævning:
2 tsk. maizena
1 spsk. vand

Tilbehør:
Hasselbackkartofler, ribsgele, æblemos med peberrod.

Mos kartoflerne med en gaffel. Ædt kødet med æg, kartoffelmos, revet løg, salt & peber, 1 dl bouillon og rasp. Form kødet til et brød og læg bacon på skrå over hele haren. Sæt fadet på en rist midt i ovnen ved 225 grader i 15 min. Hæld de 4 dl bouillon ved og dæmp varmen til 160 grader i ca. 30 min. Hæld skyen fra haren 10 min før den er færdig, og si den op i en kasserolle. Pisk jævningen ud i skyen, Kog sovsen igennem ved svag varme, Smag den til med gele og brug evt. kulør. Skær haren i ret tykke skiver.

Tip: Bag hasselbackkartofler kartoflerne sammen med haren.

Skriv et svar