Hovedret | Oksekød

Culottesteg

27. juni 2017

Ingredienser:
1 hel culottesteg
Groft salt
Peber
Olivenolie
Hvidløg
Persille

Hak persille og hvidløg og vend det med olivenolien. Fedtet ridses med en kniv og hele culottestegen smøres godt ind i olien, hvorefter den krydders med salt og peber. Kommes på et fad eller en bradepande. Fadet sættes i en forvarmet ovn, hvor den steges 15 min. ved 250 grader for at ”svide” stegen. Herefter skrues ned til 150 grader og vand tilsættes ved culottestegen. Brug et stegetermometer og steg culotten til den har en centertemperatur på 60 grader. Herefter tages stegen ud og pakkes ind i sølvpapir, hvor den skal trække i 15 min.

Centrumstemperaturen på det tykkeste sted på din culottesteg skal være som følger: 60 grader – rød, 62 grader – rosa, 68 grader – let rosa til gennemstegt. En culottesteg skal ud af ovnen og trække 4 grader før den ønskede temperatur. En Culottesteg må ikke pakkes ind når den skal trække.

Skriv et svar