Fjerkræ | Hovedret

Confit de Canard

27. juni 2017

Ingredienser:
Andelår
Andefedt
Frisk timian
Hvidløg
Groft køkkensalt og friskkværnet peber.

Gnid andelårerne med groft salt (cirka 7-8 g. per andelår). Krydr med frisk/tørret timian, hvidløg og friskkværnet peber.
Kom andelårerne i fryseposer og derefter på køl natten over. Inden tilberedning børste alt salt og kryderier af.
Læg andelårerne i en ovnfast gryde eller fad og hæld smeltet andefedt over. Har man ikke nok andefedt, kan man spæde op med smagsneutral olie som solsikke-, majs- eller rapsolie. Hvis man vælger at tilberede i en gryde med låg, så skal andelårene simre (ca. 100 grader) i 3 – 4 timer. Hvis man tilbereder i ovn, så skal du regne med en 130 – 140 grader i 2 – 3 timer eller indtil kødet er mørt.

Andelårene kan opbevares i en skål og overdækkes med andefedt hvis man ikke skal tilberede dem med det samme. Når de skal tilberedes fjerner du så meget fedt som muligt og lægger dem i et fad og sæt dem i ovnen til 200 – 225 i 15 – 20 min, indtil skindet er sprødt.

 

Skriv et svar