Kalvemørbrad med svampesovs
Hovedret | Kalvekød | Sauce | Sovs

Kalvemørbrad med svampe sauce

2. december 2020

Kalvemørbrad er et af de fineste stykker kød man kan få fingrene i. Derfor er det vigtigt at stege kødet korrekt, ikke for meget og ikke for lidt. Ønsker du at stege mørbraden hel, så brun kalvemørbraden godt af. Krydr med salt og peber, sæt i ovnen ved 140 °C. Steg til en kernetemperatur på 54 °C. Cirka 35 minutter. Lad den hvile 15 minutter før den skæres.

I denne opskrift steger jeg bøfferne på en pande. Jeg ynder at servere retten som den er, gerne som en hovedret. Ønsker du tilbehør, så server med ovnstegte kartofler og en grøn salat.

Ingredienser

4 stk. 125 g Kalvemørbradsbøffer, skåret i medaljoner af 4 cm. tykkelse
salt (efter smag)
friskmalet sort peber (efter smag)
1 tsk dijon sennep
1 spsk olivenolie
1 spsk smør

Champignonsauce

1 tsk olivenolie
1 tsk smør
50 g svampe, skåret
1 fed hvidløg, finhakket
2 spsk tør hvidvin
175 ml piskefløde
Salt (efter smag)
friskmalet sort peber (efter smag)
2 tsk frisk persille finhakket

Gnid bøfferne med sennep og krydder herefter med salt og peber. Sauter kalvekød på begge sider i varm olie og smør i en stegepande på medium varme i 2 minutter pr. side, indtil den er gyldenbrun. Fjern kalvekød fra stegepanden og hold den varm. Sauter svampe i olie og smør på en stegepande ved medium varme i cirka 3 minutter, indtil de er brune. Tilsæt hvidløg til svampe og sauter på medium varme i ca. 1 minut, pas på ikke at brænde hvidløg. Tilsæt vin til champignon og hvidløg og lad det simre på medium varme i 1-2 minutter. Tilsæt fløde til svampe, hvidløg og vin, rør til det er godt blandet og reducer ved simring på medium varme i ca. 4 minutter, indtil sauce tykner lidt. Krydder med salt og peber Sæt kalvekød på varme tallerkener. Anret med sauce, drys persille og server.