Italienske kødboller
Hovedret | Pasta

Pasta med italienske kødboller

16. oktober 2020

En opskrift på pasta med italienske kødboller, som vil konkurrerer mod din yndlings italienske restaurant! Disse kødboller vil altid blive utrolig møre, lækker smagfulde, aldrig tørre, og de vil med sikkerhed altid imponere!

Ingredienser til kødboller

400 gram hakket kalv og flæsk
3 skiver hvidt brød
1½ dl mælk
1 æg
1 dl friskrevet parmesanost
revet skal af en citron
1 fed hvidløg, revet
½ dl grovhakket frisk estragon el. ½ spsk. tørret
1 finthakket løg
salt og peber

Bland æg og mælk i en skål. Skær skorpen af brødet og læg det i blød i skålen. Bland farsen med brød, parmesanost, citronskal, revet hvidløg, estragon og løg. Smag til med salt og peber og lad farsen hvile i ti minutter. Form farsen til frikadeller. Brun dem i smør og olie.


Ingredienser til saucen

2 skalotteløg
2 fed hvidløg
3 dåser flåede tomater
¾ dl god olivenolie
½ frisk basilikum

Skær skalotteløgene i mindre stykker og knus hvidløget. Steg løg og hvidløg i lidt olivenolie til løgene er klare. Tilsæt tomater og olivenolie og kog det sammen til en sauce og smag til med salt og peber.

Læg de brunede frikadeller ned i saucen og lad det koge i ti minutter. Smag på en frikadeller for at se, om de er færdige.

Drys med basilikum og lidt sort peber. Serveres til pasta, gerne spaghetti.