Bageværk | Brød | Fingremad

Pølsehorn

3. juli 2017

Ingredienser:
20 g. Smør
4 dl. Vand
1 dl. Tykmælk
25 g. Gær
2 tsk. Sukker
1 tsk. Salt
800 g. Hvedemel
500 g. Wienerpølser
½ dl. Tomatketchup

Smelt smørret i en gryde, og lad det afkøle. Rør gær ud i lunken vand. Hæld smør og tykmælk i, og tilsæt salt og sukker. Kom melet i lidt efter lidt, mens du ælter dejen. Tag dejen ud på bordet, og ælt den godt igennem. Kom den tilbage i skålen, og stil den til hævning et lunt sted med et fugtigt viskestykke over. Lad den hæve ca. 1 time.
Halverer pølserne. Del dejen i to, og rul hver halvdel ud til en stor cirkel. Del hver cirkel i 12 “lagkage” stykker. Kom ca. en tsk. ketchup på hver trekant foroven, hvor den er bredest, samt en halv pølse. Rul dejen sammen fra den brede ende. Læg pølsehornene på en bageplade med bagepapir med spidsen nedad. Tænd ovnen på 200º C varmluft. Pensl evt. med mælk eller æg, og bag pølsehornene ca. 12-15 min.

Tip
Pølsehornene er velegnet til frysning.

Skriv et svar