Bageværk | Dessert | Kage

Jordbærkage

2. juli 2017

Ingredienser:
150 g smør
2 æg
2 dl rørsukker
50 g mandelflager
1 tsk. bagepulver
3 dl hvedemel
500 g jordbær

Sæt ovnen på 175 grader. Smelt smørret. Kom æg og sukker i en skål og pisk til skum. Bland hvedemel og bagepulver i en skål og vend i æggesnapsen. Rør smørret heri. En springform på 24 cm smøres og drysses med mel eller rasp. Kom dejen heri og sæt midt i ovnen. Bag kagen i 30 minutter.

1/4 l. piskefløde
2 æggeblommer
1,5 spsk. majsstivelse
2 dl sødmælk
½ vaniljestang
2 spsk. sukker

Kom sukker og vaniljekorn i en afkølet gryde. Mas sukker og vaniljekorn sammen med bagsiden af en ske, så fordeler vaniljen sig nemmest i hele cremen. Kom mælk, æggeblommer og majsstivelse i gryden og pisk alt sammen. Sæt gryden på komfuret og rør, indtil cremen tykner. Tag cremen af varmen, og pisk den godt igennem. Læg film over cremen, ikke skålen, men cremen, så den ikke får skind. Afkøl helt.

Pisk den nu kolde creme igennem, pisk fløden til skum og vend den i cremen. Kommes på kagen og pyntes med jordbær. Drys mandelflager over og servér.

 

Skriv et svar