Bageværk | Dessert | Kage

Jordbærkage (Kransekagebund)

2. juli 2017

Ingredienser:
150 g marcipan
1 dl. sukker
1 æg
2 tsk. Oliemargaringe
2 spsk. hvedemel

Ælt alle ingredienserne til kagebunden sammen. Tryk dejen ud i en springform beklædt med bagepapir og bag kagen ved 180 grader i ca. 20 min. til den er gyldenbrun på toppen. Lad bunden køle af. Pensel kagebunden med smeltet mørk 70% chokolade og lad chokoladen stivne.

Vaniljecreme:
2,5 dl piskefløde
2,5 dl mælk
80 g rørsukker
1 vaniljestang
3 æggeblommer
30 g maizena
2 dl. fløde pisket til skum

Hæld fløde og mælk i en gryde med halvdelen af sukkeret, vaniljestangen og marven. Bring blandingen op til kogepunktet under omrøring. Pisk æggeblommerne med maizena og resten af sukkeret til det skummer. Når fløden koger, hælder du den langsomt i æggemassen men du pisker kraftigt. Stil cremen på køl og vend den med lidt flødeskum inden brug. Med en sprøjtepose sprøjtes vanilje cremen dekorativt over bunden. Skær ca. 500 g, rensede jordbær i skiver og læg dem oven på cremen.

Gelé

300 g frosne jordbær
1 dl. sukker

Til geléen skal du bruge ca. 300 g frosne jordbær. Tilsæt 1 dl. sukker og varm jordbærrene igennem til saften frigives. Skum for urenheder. Sigt jordbærsaften først gennem en sigte og dernæst gennem et slag. Tilsæt eventuelt lidt varmt til saften når du skal bruge den, udblød 6 blade husblas og tilsæt dem til den varme saft under omrørig. Afkøl saften i vandbad. Når den begynder at stivne en smule, fordeler du den forsigtigt over kagen med en ske.

Skriv et svar