Appetizers | Fingremad | Forret | Grønsager

Sambusak med spinat og sumak

3. juli 2017

Ingredienser:
Dej:
500 g hvedemel
25 g gær
1 dl olie (vindruekerne eller solsikkeolie)
lunkent vand
salt

Spinatfyld:
259 g frisk spinat
1 hakket løg
50 g pinjekerner
1 tsk. sumak (købes i etniske forretninger)
1 citron
1 tsk .olivenolie
1 tsk. salt
½ tsk. peber

Rør gæren ud i lidt lunkent vand. Bland mel og salt sammen. Hæld vand og olie i til dejen har samlet sig. Den skal være lidt klistret. Ælt en lille sjat olie i til sidst og stil til hævning i 30 min. Pinjekerner riste og ta dem af panden. Skyl spinat rigtig grundigt, pres vandet ud af det, og hak spinaten. Steg løgene til de er gyldne, tilsæt spinaten og steg videre i 5 min, tilsæt sumak, salt, peber, citron og pinjekerner. Rør sammen.

Del dejen i runde stykker og rul ud til cirkler med en kagerulle. Tag 2 tsk. fyld og kom i midten, dejen lukkes sammen ved at folde den over, så den former en halvmåne, tryk siderne godt sammen. Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir, og bag 10 min, eller til de er gyldne, i en 250 grader forvarmet ovn.

 

Skriv et svar