Fjerkræ | Forret | Kylling

Bang Bang Chicken 棒

6. september 2022

Traditionelt er Bang Bang Chicken en ret med strimlet kylling, agurk og en krydret sauce. Forveksle ikke dette med de utallige amerikaniserede versioner, du måske ser online, som grundlæggende er stegt kylling toppet med mayonnaise. Den version er måske velsmagende, men det er bestemt ikke Bang Bang Chicken!

Så “ji” betyder kylling, men lad mig forklare “bang bang”-delen! “Bang, 棒” på kinesisk refererer til et instrument, der bruges til at slå, slå og/eller smadre.

Så præcis hvorfor skal du “Bang Bang” kyllingen? Ligesom at vælge den rigtige pastaform til italienske saucer, hjælper denne metode kyllingen med at absorbere saucen bedre. Vi bruger en kagerulle til opgaven. Traditionelt gælder det, at hvis kyllingen er pocheret hel og/eller med ben, hjælper lidt hamring med at skære igennem knoglerne, men med udbenet kylling hjælper hamringen med at løsne kødets tekstur, så du får en dejlig strimler, der klæber perfekt til lækker sauce.

Bang Bang Chicken er pocheret for at fange kyllingens unikke aroma og give det perfekte grund til den krydrede sauce, der går over retten.

Du kan bruge en hel kylling, eller lårene som indeholder meget smag, men i en travl hverdag, bruger jeg kyllingebryst for at gøre det enkelt. Har jeg tid, foretrækker kyllingelår, som har mere smag. Restauranter bruger ofte stadig en hel kylling for at give mere mørt, saftigt kød.

Denne Bang Bang kylling er en god forret eller hovedret, men til alle jer kloge kokke derude, så har jeg en idé at dele med jer: fordoble saucen, skær den anden halvdel af agurken i julienne, og læg det hele oven på nudler til et hurtigt, lettere måltid for to. God fornøjelse!

Ingredienser

(Som forret til 4 personer)

225 g kyllingbryst
3 skiver ingefær
2 forårsløg (finthakket)
½ agurk uden kerner (julienned)
1 dl kylling fond (eller kogevand fra kyllingen)
2 skefuld light soy sauce
4 teskefuld chinese black vinegar
2 skefuld sukker
1½ skefuld sesamolie
1 skefuld chili olie
2 skefuld ristet sesamfrø
1 teske sort peber
½ teske salt

Først skal du pocherer kyllingen. Tilsæt 2 kopper vand, 3 skiver ingefær og 1 forårsløg i en lille gryde. Bring det i kog, og tilsæt derefter kyllingebrystet. Når vandet koger igen, lægges låget på og varmen skrues ned på laveste indstilling. Kog i 10-12 minutter. Kyllingebrystet er færdigt hvis saften er helt klar når du prikker i midten med en kødnål. Kom kyllingebrystet til et isbad for at stoppe tilberedningsprocessen og holde kyllingen fugtig. Kasser ikke kogevandet, da du skal bruge det senere i opskriften.

Så det tid til at samle retten. Julienne agurken og fordel den i et jævnt lag på en flad tallerken. Hamre nu kyllingen med en kagerulle for at flade kødet og bryde det op i strimler. Læg kyllingen i lag oven på agurken.

Forberede saucen. Bland følgende sammen: ½ kop hønsefond (dvs. kogevandet fra kyllingen), 2 spsk lys sojasauce, 4 tsk kinesisk sort eddike, 2 spsk sukker, 1½ spsk sesamolie, 1 spsk chiliolie (eller efter smag) , 2 spsk ristede sesamfrø, 1 tsk malet peberkorn, ½ tsk salt og 2 spsk finthakket forårsløg.

Hæld til sidst saucen over kylling og agurk. Lad det hele trække lidt før servering. Velbekommen.

Find flere spændende forretter her …