Bageværk | Dessert | Kage

Brownies

12. marts 2019

Du skal vælge denne Brownies opskrift, hvis du kan lide en ren chokoladekage som er blød og fugtig i midten. Chokoladen er meget kraftig og dominerende, og går derfor rigtig godt sammen med is, sorbet eller frisk frugt.

Fordelen ved denne er, at der er ganske få ingredienser i. Det vigtigste element i denne opskrift er din strikkepind …. eller lignende. Brownien skal være blød og fugtig i midten. Hold øje med kagen under bagningen. Bagetiden er en anvisning.

Der er nogle ting der der bare er som skabt til hinanden, som jordbær og fløde, chokolade og vanilje. Derfor, en god ide er at servere denne Brownie sammen med en god vaniljeis og/eller friske bær.

Jeg har en anden opskrift på Brownies, den er med nødder og mere kompakt. Det er et spørgsmål om temperament om man er den den luftig bløde eller til den mere kompakte og med nødder, men tjek den ud. Det gør ikke noget at man smager sig frem til sine favoritter, det betyder blot mere kage til dig 🙂

Ingredienser:

100 g smør
70 g kakaopulver
300 g sukker
1/2 tsk. salt
125 g mel
175 g mørk chokolade
3 æg
2 spsk. vand

Sådan gør du:

1. Smelt smørret ved lav varme, og stil det til side for at køle af.
2. Bland kakaopulver, sukker, salt og mel sammen i en skål.
3. Hak chokoladen i mindre stykker, og stil til side.
4. Pisk æggene sammen, tilsæt vand og smør.
5. Bland de tørre ingredienser med æggeblandingen og rør rundt sammen.
6. Vend hakkede chokolade i dejen og hæld det hele i en bageform på omkring 20×20 cm.
7. Bag brownien i ca. 25-30 min. ved 175 grader. Start med at tjekke kagen med strikkepinden efter de 25 min. Dem må endelig ikke få for meget. Husk at dejen skal slippe pinden, ellers er den ikke bagt færdig.