Hovedret | Svinekød

Nakkekam med krydderurter og ovnstegte kartofler og grønne asparges

2. juli 2017

Ingredienser:
En hel nakkekam med svær 1.5 – 2 kilo
Friske ramsløg
Frisk rosmarin
Skrællen af en økologisk citron
1,5 kilo kartofler
1 bundt grønne asparges
Ramsløgs pesto
Ramsløgs salt

Skær et dybt snit i nakkekammen så den kun holdes sammen i den ene ende. Kom fint snittet ramsløg (uden for sæson kan ramsløg erstattes af hvidløg), rosmarin og skrællen af en økologisk citron. Bind stegen sammen med stegesnor. Sørg for at sværen er ridset helt igennem fedtkanten. Gnid sværen med ramsløgssalt.

Skræl kartoflerne og løg dem i bunden af et ildfast fad. Knæk den nederste del af de grønne asparges, og fordel dem mellem kartoflerne. Fordel lidt ramsløgspesto over kartoflerne og aspargesene, krydder med salt og peber.

Stil nakkekammen oven på kartoflerne og kom fadet i oven ved 180 grader i ca 20 timer. Giv stegen lidt grill hvis sværen ikke er sprød.

 

Skriv et svar