Fisk | Hovedret

Lakselasagne

2. juli 2017

(4 Personer)

Ingredienser:
1 pakker pastaplader (friske)
1 kg laksefilet
tomatsovs
pesto
bechamelsauce
parmesan

Tomatsovs:
6 tore tomater
1 dåse flåede tomater
1 løg
4 fed hvidløg
1 tsk oregano
Olivenolie
1 glas hvidvin
Salt, peber og sukker

Pesto:
1 bundt basilikum
1 bundt persille
3 spsk parmasan (frisk revet)
3 spsk pinjekerner
5 dl olivenolie
2 fed hvidløg
Salt & peber

Sauce Béchamel:
2 spsk. smør
2 spsk. mel
5 dl sødmælk
Revet muskat
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Tomatsovs: Finthak løg, hvidløg og tomater fint. Varm livenolien op i en tykbundet. Når olien er varm kommes løg og hvidløg ved, steg til de er gennemsigtige. Kom de hakkede tomater og oreganoen ved og steg i 3-4 minutter. Tilsættes flåede tomater. Tilsæt hvidvin og lad sovsen simrer i ca. ½ time. Smag til med salt, peber og sukker

Pesto: Kom alle ingredienser og halvdelen af olien i en blender eller en foodprocessor. Blend mens du tilsætter resten af olien, indtil konsistensen er, som du kan lide den.

Sauce Béchamel: Smelt smørret i en gryde og kom derpå melet ved. Rør grundigt og bag melet af, uden at det tager farve. Kom derpå mælken ved lidt af gangen, mens der piskes kraftigt i sovsen. Når al mælken er tilsat lad den koge for ganske svagt blus i 15-20 minutter under jævnlig omrøring. Smag sovsen til med salt, hvid peber og rigelig revet muskatnød og si den. Hvis du har lyst, kan du tilsætte parmasan til saucen, hermed har du en Monaysauce.

Fiskelasagne: Skær fisken ud i mindre stykker. Sæt ovnen til 200 grader. Lasagnen samles: start med et lag fisk. Herefter et par skefulde tomatsauce, nogle skefulde bechamel og dryp lidt pesto over. Kom et lag lasagneplader på, og sådan fortsætter man. Slut af med et lag pasta, og kom det sidste af bechamel-saucen ovenpå. Evt. lidt pesto. Riv lidt ekstra parmesan på toppen.

Bages ca. 30 minutter.

 

Skriv et svar