Hovedret | Oksekød

Braiseret oksesteg

27. juni 2017

Ingredienser:
1,2-1,5 kg. tykkam eller okseculotte
2 spsk. Olie
20 g. smør

Urter
2 løg
1 porre
1/2 selleri
1 gulerod
1/2 hvidløg
1 persillerod
1/2 l kalvebouillon
1/2 l rødvin
3 laurbærblade
2 kviste timian
10 sorte peberkorn

Smørbolle
20 g smør
20 g mel
50 g smør til sauce

Brun kødet godt af ved moderat varme i en blanding af olie og smør i en bred stegegryde. Tag kødet op af gryden. Brun urterne af, stadig ved moderat varme. Kom kødet tilbage i gryden og hæld bouillon og rødvin over. Tilsæt laurbærblade, timian og sort peber. Lad væsken komme i kog. Læg låg på og sæt gryden i ovnen ved 150-160 grader i 2,5-3 timer eller til kødet er mørt. Tag kødet over på et skærebræt og sigt braiserelagen. Jævn braiserelagen let med en smørbolle (smeltet smør mættet med mel) og smag til med salt, peber og eventuelt lidt citron. Blend saucen med 50 g. koldt smør. Servér med kartoffelmos og bagte rodfrugter eller på klassisk manér som gammeldags oksesteg.

Skriv et svar