Fisk | Hovedret | Vegetarisk

Kogt torsk

2. juli 2017

Vand, laurbærblade, peberkorn, lidt hvidvinseddike og salt bringes i kog i en gryde. Skru ned for varmen og kom skrællede gulerødder og torsk befriet for ben (men ikke skind) og skåret i grove stykker ned i gryden. Beregn 150-200 gram torsk og to gulerødder pr. person. Lad det pochere med i ca. 15-20 minutter, til gulerødderne er blevet bløde og søde, og torsken stadig er fast men akkurat begynder at flage let. At pochere betyder, at vandet kun lige knap nok skal koge – altså ingen bulderkogning.

Læg torsk og gulerødder i et viskestykke og hold dem lune.

Lav sauce af kogelagen. Lav en smørbolle af 20 g. smør og 20 g. mel pr. person, som spiser med. Tilsæt kogelage til saucen har den rette konsistens, og til sidst lidt fløde. Pisk imens. Lad saucen simre i 10 minutter, så melsmagen forsvinder, og smag til med citron, hvidvin, salt og peber.

Server med kogte kartofler, citronskiver og de lune gulerødder.

Tip: Næste dag kan resten af kogelagen smages til med citron og hvidvin og spædes op med fløde. Kom torskerester og lidt hakket dild og persille i samt evt. et par porrer i skiver, og du har en herlig suppe.

Andre hvide fisk kan naturligvis også bruges, nu hvor torsken desværre er ved at være udfisket.

 

Skriv et svar