Dessert

Kaffe og Mynte-Citron Sorbet

2. juli 2017

(Personer: 6)

Ingredienser:
115 g sukker
4 dl vand
15 g friske mynteblade
2 spsk. kaffelikør som Tia Maria, Kahlúa eller Toussaint
6 citroner (usprøjtet)
1 æggehvide

Smagen af frisk mynte, skarp citron og aromatisk kaffe går smukt hånd i hånd i denne lækre is sorbet. Citronskallerne giver et let, men skønt, sommerligt og dekorativt udseende.

Kom sukkeret i en stor tykbundet kasserolle sammen med vandet, og varm forsigtigt op under jævn omrøring til sukkeret er opløst. Bring det i kog og lad det simre i 5 min. Tag kasserollen af varmen, tilsæt mynteblade, rør rundt, og lad det køle af. Si over i en kande, og rør likøren i.
Skær en tynd skive af bunden af hver citron, så den kan stå. Pas på ikke at skære igennem “det hvide”. Skær toppen af citronerne, og gem dem til låg. Skrab citronkødet ud, og pres saften. Si saften ned i mynte- og kaffesiruppen. Hæld blandingen op i en fryseboks og frys den i 3 timer. Pisk den for at nedbryde iskrystallerne, og frys så igen i 1 time. Pisk æggehviden stiv, og pisk den så i isen. Lav kugler som kommer i citronskallerne, Sæt låg på. Stil citronerne oprejst på en bakke og frys dem i 2 timer. Flyt dem over i køleskabet 5 min for at blødgøre dem før serveringen.

Skriv et svar