Appetizers | Fingremad | Fisk | Forret

Stenbiderrogn med kartoffelblinis, hakket rødløg, creme fraiche og citron

3. juli 2017

Sådan ordner man stenbiderrogn:
De største hinder fjernes og rognen kommes i en spand med godt med vand. Rør nu rundt med et piskeris og fjern hinderne efterhånden som de sætter sig fast. Skyl til sidst rognen i en sigte og fjern de sidste urenheder. Drys med lidt salt.

Opskriften på blinis: Til ca. 6 personer:
Bag 6 store bagekartofler i en 200 grader varm ovn i en times tid. Skrab kødet ud af de færdig bagte kartofler, hæld det straks i en food processor og blend med 75 g. smør, 1 skefuld salt og 3 æg. Det er vigtigt, kartoflerne blendes mens de stadig er meget varme. Hæld massen over i en ovn bradepande beklædt med bagepapir og bag ½ time. Køl af. Lige inden servering skæres blinierne ud i passende størrelse og form (stik dem evt. ud med en rund udstikker), og steges på en pande i lidt olie. Drys med salt.

 

Skriv et svar